Monday, 24 December 2012

BANJIR KILAT KUANTAN 24 DISEMBER 2012

KUANTAN, 24 Dis - Bandar Kuantan dilaporkan lumpuh akibat banjir kilat yang melanda sejak pagi tadi. Difahamkan banyak jalan-jalan utama terpaksa ditutup dan hujan lebat masih belum berhenti sekitar jam 1.00 petang tadi. Banyak kenderaan tersangkut dalam banjir sedalam antara 0.5 meter hingga 1.0 meter. Setakat jam 12.30 tengahari tadi, antara jalan-jalan yang  teruk dinaiki air ialahJalan Lim Hoe Lek, Jalan Pasar, Jaan Bukit Ubi, Jalan Wong Ah Jang, Jalan Mahkota, Jalan Abd Aziz, Jalan Air Putih, Jalan Hj.Ahmad, Jalan Beserah dan Persimpangan Lampu Isyarat Jabatan Ukur Dan Pemetaan (JUPEM). Manakala kawasan pusat tumpuan orang ramai yang paling teruk dilanda banjir ialah di kawasan Jalan Tun Ismail terutamanya sekitar komplek membeli belah Berjaya Megamall dan Sri Dagangan. Orang ramai panik dan terpingga-pingga melihat senario yang berlaku. Malah ada yang mengatakan banjir kali ini lebih buruk daripada yang berlaku awal tahun ini.











petikan & gambar dari:-






Thursday, 13 December 2012

[DOT] MY PERCUMA - TEMPOH PROMOSI

KEPADA SESAPA yang berminat untuk mendapatkan domain [dot]my secara percuma boleh lah try masuk ke link yg diberi.. tuan tanah 'coklateyes' membenarkan untuk berita ini disebarkan..

ini betul betul.. bukannya cobaan!!...

buka ke tiga tiga link ni untuk rujukan..


http://www.coklateyes.my/2012/12/soalan-hantu-cara-dapatkan-hadiah-hebat.html

http://www.coklateyes.my/2012/12/perhatian-1-untuk-penerima-domain.html

http://www.coklateyes.my/2012/12/perhatian-2-untuk-penerima-domain.html


kasi baca dan fahamkan step step utk buat..

caranya tak susah pun...

promosi percuma ni sah sehingga 25 Disember 2012 katenye..

banyak kelebihan dengan menggunakan [dot]my..

so cepat2 ler rebut peluang ni..




Tuesday, 11 December 2012

KEMBALI KE RAHMATULLAH

ROGAYAH @ GAYAH BINTI YUSOF ibunda saya telah kembali ke rahmatullah pada 2 Disember 2012. Selamat dikebumikan pada keesokan harinya. Semoga Rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. amin..

anakanda-anakandamu akan sentiasa merinduimu...


Tuesday, 30 October 2012

BABY BARU

INSYA ALLAH... tak lama lagi kami akan dapat seorang lagi ahli keluarga. orang baru... hehe... skarang ni aku kt wad, menunggu isteri aku buat pemeriksaan. kalo ikutkn doc pakar kt sini, diarang sruh bersalin paksa. atas sebab keselamatan baby. lagi pun dh nak masuk 37 minggu. semalam gi jumpe doc pakar. tekejut gk bila dikatakan macam tu. tp setelah diberi penerangan, insya allah lega la gk. cuma skarang ni harap harapnye baby ngn ibunya selamat. dijangka esok baru bersalin.

Monday, 1 October 2012

KEMALANGAN

ASSALAMUALAIKUM..

mohon rakan-rakan mendoakan keselamatan anak buah saya yang sedang berada di ICU kuantan. terlibat dengan kemalangan motor-kereta. petang semalam. Jam 3 pagi tadi pembedahan dilakukan baru selesai jam 12 tengahari ni. sekarang masih tidak sedarkan diri. 

Monday, 24 September 2012

WAJAH-WAJAH




Untuk lebih koleksi foto 'wajah-wajah' bleh masuk ke esquentophoto.blogspot.com atau klik sini jangan segan2 ye.. hehe

Friday, 21 September 2012

FOTO ALBUM - ESQUENTO PHOTOGRAPHY



KEPADA YANG BERMINAT UNTUK MENATAP FOTO, BOLEH MELAYARI LAMAN KHAS YANG BARU DIBUAT OLEH SAYA. IA PENGKHUSUSAN KEPADA SENI-SENI FOTO. POTRET, MAKRO DLL.
TAPI JANGAN EXPECT TO MUCH LE K, BECAUSE I'M A NEWBIE ;)
STILL BELAJAR DAN TERUS BELAJAR





Wednesday, 19 September 2012

JAMUAN HARI RAYA PERINGKAT DAERAH (2)




















JAMUAN HARI RAYA PERINGKAT DAERAH (1)

GAMBAR JAMUAN RAYA LAGI... kali ni di Perkarangan Rumah Pegawai Daerah pulak. diadakan peringkat daerah, semua jabatan kerajaan, sebahagiannya swasta seperti Kilang elektronik VAC, DRB- Isuzu, Inderapura Resort dan NGO's seperti Majlis Belia antara yang terbabit.



Kehadiran dari Pej. Pertanian

Menjemput dif-dif

Abg Polis yang Bertugas




Antara Dif-dif

Suasana Menjelang

Gerai Kami

Tuesday, 18 September 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

SORRY LER.. cam dh lambat je ucapnye.... tp nak wat camne.. baru le n idapat  updatenye..

ni ada ler aku attach gambar majlis hari raya department opis aku... kita jamu gambar je la ye..

next nye entry nanti gambar majlis hari raya daerah aku nye lak...

then... gambar exclusive... Y.M. Tengku Puan Pahang nye gambar ... nantikan ;)


Selamat Datang



Tuu dia.. lemang ngn ketupat tengah masak.. 

Our DJ, En Awi

Tetamu hadir

Big-Big Bos


Tenaga kerja

Hiasan. Next week baru tau dept mane menang..

Department aku




Tuesday, 10 July 2012